Decoration, Plants

Τι φυτό εσωτερικού χώρου πρέπει να πάρετε σύμφωνα με το ζώδιό σας;

Εάν σχεδιάζετε να αποκτήσετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου για να στολίσετε το σπίτι σας , τι θα λέγατε για ένα που θα ταιριάζει και με το ζώδιό σας; Αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει έτσι ώστε να βρείτε το κατάλληλο φυτό σύμφωνα με την προσωπικότητά σας.

Κριός (21 Μαρτίου έως 19 Απριλίου) – Παχύφυτα

Ζώδιο της φωτιάς, οι Κριοί είναι γνωστοί για τη δύναμη, τη γενναιότητα και την περηφάνια τους. Είναι ανταγωνιστικοί, περήφανοι και δύσκολα θα ζητήσουν την βοήθεια σας. Τα παχύφυτα είναι μια καλή επιλογή για τους Κριούς, αφού είναι εύκολο να τα φροντίσετε και δεν απαιτούν συνεχή προσοχή. Ποτίστε τα περιστασιακά, τοποθετήστε τα σε χώρο με φως και είστε έτοιμοι. 

Ταύρος (20 Απριλίου έως 20 Μαΐου) – Φίκος Λυράτα

Ο Ταύρος, ζώδιο της γης, είναι εργατικός, περιποιητικός και πεισματάρης. Είναι ένα άτομο με καλλιτεχνικά ταλέντα, λατρεύει την κομψότητα, την άνεση και την ομορφιά, ενώ  ιδιαίτερα σημαντικό για αυτόν, είναι να μπορεί να έχει οικονομική άνεση, ώστε να αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά. Ένας Φίκος Λυράτα, κομψός και πολυτελής, ταιριάζει τέλεια με την προσωπικότητα του Ταύρου ιδιοκτήτη του.

Φίκος – Ficus Lyrata

9,80

Ύψος φυτού: 20-30εκ.

Διάμετρος γλάστρας: 12,5εκ.

Δίδυμοι (21 Μαΐου έως 20 Ιουνίου) – Κισσός

Με κυβερνήτη πλανήτη του τον Ερμή, ο Δίδυμος είναι επικοινωνιακός και κοινωνικός, απεχθάνεται τη μοναξιά και επιδιώκει να περιβάλλεται από κόσμο. Σ’ ένα τέτοιο ζώδιο δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου (και εξωτερικού χώρου), ο κισσός.  Αυτά τα φυτά φαίνονται υπέροχα σε ράφια και σε κρεμαστά καλάθια.

Κισσός – Hedera helix

7,90

Ύψος φυτού: 40-50εκ.

Διάμετρος γλάστρας: 12εκ.

Καρκίνος (21 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου) – Σπαθίφυλλο

Το Σπαθίφυλλο είναι το ζώδιο του Καρκίνου με τη μορφή φυτού. Ζώδιο του νερού, οι Καρκίνοι είναι διαισθητικοί, περιποιητικοί, ευαίσθητοι και αφοσιωμένοι. Είναι γνωστό ότι καταρρέουν εύκολα, αλλά αν τους δοθεί λίγη προσοχή θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Το σπαθίφυλλο, ένας φυσικός καθαριστής του αέρα, διαθέτει όμορφα λευκά άνθη που θα τονίσουν τους εσωτερικούς σας χώρους. Αν παραλείψετε να το ποτίσετε για μια ή δύο μέρες, τα φύλλα θα αρχίσουν να μαραίνονται, αλλά λίγη έξτρα περιποίηση θα το βοηθήσει να επανέλθει γρήγορα.

Σπαθίφυλλο- Spathiphyllum wallisii

6,40

Ύψος φυτού: 10-20εκ.

Διάμετρος γλάστρας: 9εκ.

Λέων (23 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου) – Καλαθέα

Στο βασίλειο των ζωδίων, ο Λέων είναι το βασιλικό ζώδιο. Οι Λέοντες είναι περιποιητικοί, ζεστοί, δυνατοί και έχουν φλογερή προσωπικότητα. Οι πολύχρωμες και πολύ Instagrammable Καλαθέες θα ταίριαζαν απόλυτα στο σπίτι ενός Λέωντα, αφού του αρέσει να είναι το επίκεντρο και τα έντονα χρώματα στα φύλλα αυτού του φυτού θα τραβήξουν σίγουρα την προσοχή.

Παρθένος (23 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου) – Φίκος Elastica

Οι Παρθένοι πολύ συχνά παρεξηγούνται ως ναρκισσιστές λόγω της ανάγκης τους να δίνουν προσοχή σε κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια. Ίσως, αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους, ένα φυτό όπως ο Φίκος elastica ταιριάζει σε έναν Παρθένο. Κατά βάθος οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου είναι προστατευτικοί και αξιόπιστοι, ιδανικοί plant parents για ένα τέτοιο φυτό.

Φίκος – Ficus Lyrata

9,80

Ύψος φυτού: 20-30εκ.

Διάμετρος γλάστρας: 12,5εκ.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου) – Monstera

Η ανάγκη για ισορροπία και αρμονία είναι το κλειδί για τη διπλωματική φύση ενός Ζυγού. Είναι επίσης γνωστό ότι τους αρέσουν τα εκλεπτυσμένα πράγματα και δραστηριότητες στη ζωή και απολαμβάνουν την τέχνη και τον πολιτισμό. Έτσι, η Μονστέρα – το αγαπημένο των διακοσμητών εσωτερικών χώρων – είναι μια προφανής επιλογή. Τα όμορφα φύλλα με συμμετρικά κοψίματα θα κάνουν το φυτό να μοιάζει με έργο τέχνης σε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού με μέτριο φως.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου) – Σανσεβιέρια

Η Σανσεβιέρια μπορεί σχεδόν να επιβιώσει μόνη της, κάνοντάς την τόσο ανεξάρτητη όσο ένας Σκορπιός. Συγκαταλεγόμενη στην κατηγορία των unkillable plants, αυτό το φυτό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για τον Σκορπιό, ο οποίος φροντίζει να κάνει γνωστή τη γνώμη του και να εκπέμπει έναν αέρα μυστηρίου γύρω του.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου) – Μάραντα

Παρορμητικό και διασκεδαστικό, αυτό το ζώδιο της φωτιάς βρίσκεται πάντα σε αναζήτηση της επόμενης περιπέτειας. Ένας Τοξότης θα έχει πάντα μια ενδιαφέρουσα απάντηση για κάθε ερώτηση. Ιδανικό φυτό γι’ αυτόν είναι η Μάραντα – ένα φυτό που αλλάζει συνεχώς θέσεις στη γλάστρα του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα χρώματα και τα έντονα μοτίβα στα φύλλα το κάνουν τέλειο διακοσμητικό σε ένα σπίτι. 

Μαράντα – Maranta leuconeura var. erythroneura

10,40

Ύψος φυτού: 20-30εκ.

Διάμετρος γλάστρας: 12εκ.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου έως 19 Ιανουαρίου) – Κρασσούλα

Ανθεκτικοί και υπομονετικοί, οι Αιγόκεροι είναι επίσης γνωστοί για την πρακτική τους φύση. Επενδύουν χρόνο στις ιδέες τους για να πετύχουν τους επιθυμητούς στόχους. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν τέλειο γονέα για μία Κρασσούλα – χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθεί και απαιτεί καλή φροντίδα. Βεβαιωθείτε ότι την έχετε βάλει σε μια φαρδιά γλάστρα για να αποφύγετε την πτώση, καθώς το πάνω μέρος του φυτού μπορεί να βαρύνει.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου) – Πόθος

Εύκολα λανθασμένα ως ζώδιο του νερού λόγω του ονόματός του, ο Υδροχόος είναι στην πραγματικότητα ένα ζώδιο του αέρα. Είναι δημιουργικοί, εκκεντρικοί και δεν τους αρέσουν οι περιορισμοί στον τρόπο υλοποίησης των ονείρων τους. Αυτές οι ιδιότητες κάνουν τον Πόθο να ταιριάζει τέλεια με έναν Υδροχόο. Με φύλλα εμπριμέ πράσινο με λευκά σχέδια, αυτό το φυτό ταιριάζει καλά με τη δημιουργικότητα του Υδροχόου. Ο Πόθος έχει επίσης ιδιότητες καθαρισμού του αέρα και μπορεί να επιβιώσει σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου) – Φυτό αράχνη

Οι Ιχθύες είναι συμπονετικοί και ανιδιοτελείς. Είναι οι άνθρωποι που θα ακούσουν τα προβλήματά σας και θα είναι εκεί με όλη την υποστήριξη που χρειάζεστε. Έτσι, ένας Ιχθύς χρειάζεται ένα φυτό εσωτερικού χώρου που να είναι αυτάρκης και να μην απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθιστόντας ένα φυτό Αράχνη μια τέλεια επιλογή. 

Αράχνη – Asparagus seteceus

8,20

Ύψος φυτού: 20-30εκ.

Διάμετρος γλάστρας: 14εκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *